Live Chat Software
ירקות ותבלינים? כבר לא אויבים של הילדים - מתכון בפנים - איך לגרום לילדים שלנו לחייך :)
Home / כל החיוכים / ירקות ותבלינים? כבר לא אויבים של הילדים – מתכון בפנים

ירקות ותבלינים? כבר לא אויבים של הילדים – מתכון בפנים

למי מאיתנו ההורים לא קרה שהגשנו צלחת לילד והחל תהליך קליטה ומיון של הזאטוט?! "שהקוסקוס לא ייגע בירקות של המרק!" אני לא סובל את הגזר" "איכס הגרעינים של הקישוא עושים לי בחילה" ושאר הגיגים של מבקרי המסעדות הקטנים…..

כאבא לשלושה ילדים מקסימים שהוא גם על הדרך "שף " במשרה מלאה יש דימוי של "קוסם" בכל הקשור להרגלי האכילה של ילדיו לא פעם זה אפילו פולש לתוך הסנדביצ'ים של הקטנים "איזה כיף לילדים שלך..בטח הם מחכים כבר לפרוסה של הבוקר" "אתה חייב ללמד אותנו מה לשים להם בפרוסה שלא יחזירו לנו קופסאות מלאות" אז תנו לי לעזור לכם…צאו מהסרט! ילד רוצה להיות ילד! הוא רוצה את כל מה שהחברים שלו אוהבים בפרוסה ואם אני אמרח לו שכבה דקה של ממרח "טרין" כבד אווז על לחם שאור בשיבוץ קימל,עם קרפצ'ו פילה בקר עם עלי רוקט פריכים דווקא אז הסיכוי שאקבל את קופסת האוכל מלאה גדול יותר!

אז מה בכל זאת?
איך גורמים לקטנים לאהוב אוכל יותר מגוון?
איך מסירים את העקשנות וגורמים לילדים להיפתח ולטעום חומרי גלם נוספים?

בברכת המזון אנו אומרים "האל הזן את העולם כולו בטובו בחן,בחסד וברחמים רבים"חסד ורחמים הם עקרונות בסיסיים שזקוקים להם בני האדם כדי להתפרנס ולהתקיים אך מה עניין החן?הרשו לי לשאול אותכם מישהו מאיתנו היה מעז לנגוס במלפפון אפור? מישו היה שש להוסיף חלב לנס קפה בבוקר אם החלב היה בצבע חום? והתשובות ברורות…הבורא ברא לנו טבע מדהים בו על פי שיטת הרמב"ם כל הפירות והירקות הויטמינים ושאר הדברים החיוניים לגופו של האדם נמצאים וגדלים בסביבתו הקרובה פירות וירקות מרהיבים ביופיים כל עונה מעונות השנה מביאה איתה את אוצרותיה ואחרי ההקדמה המתישה אני שמח להגיש בפניכם מתכון של פרגיות ממולאות בפיסטוק וקשיו במרינדה "אסייתית" בליווי אנטי פסטי של סלק ושומר מנה יפהפייה ,מגוונת,חגיגית טעימה בצורה בלתי רגילה והכי חשוב מנה שילדים מאוד אוהבים וגם כיף להכין אותה איתם ביחד!

במנה תראו איך אפשר לקחת ירקות משעממים ו"בנאליים" שלפעמים בלי לשים לב קופאים למוות במקרר ולהפוך אותם לכוכבים אמתיים!

מתכון:(4-6) סועדים:
קילו סטייק פרגית (כל הקרע נקי מעצמות ולא רק הירך)
למילוי:
150 גרם פיסטוק קלוי
150 גרם קשיו קלוי
בצל בינוני קצוץ דק
צרור כוסברה קצוצה
לתיבול:
3 שיני שום קצוצות
ס"מ ג'ינג'ר קצוץ
סויה מתוקה
סויה בהירה
רוטב צ'ילי מתוק
מעט שמן זית
ל"אנטי-פסטי":
2 סלקים
2-3 פקעות שומר חצויות ומתובלות במעט שמן זית ומלח

אופן ההכנה:

מתחילים עם ה"אנטי-פסטי" בשיטת ה"שגר ושכח" מחממים תנור לחום של 200 מעלות שוטפים היטב את הסלקים ועוטפים אותם בנייר כסף למשך כשעה בפקעות השומר מטפלים באופן דומה רק שהשומר זקוק לחצי מזמן האפייה ואותו מומלץ לשמן במעט שמן זית

במקביל מתחילים עם המילוי של הפרגיות במחבת גדולה מחממים מעט שמן ומאדים את הבצל אידוי קצר מוסיפים את האגוזים הקצוצים והכוסברה וממשיכים בטיגון קצר מאוד של דקה שתיים לא יותר ממליחים ומפלפלים מסירים מהאש ומצננים בינתיים מכינים את ה"מרינדה" של הפרגית בקערה מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב.

כשתערובת המילוי הצטננה מניחים כל פרגית על צד העור שלה וממלאים כף יפה מהתערובת מגלגלים ומניחים על הצד המקופל יוצקים את הרוטב וו"מעסים" כל פרגית להחדרת הטעמים אופים מכוסה בתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך כחצי שעה אופים פתוח עוד עשר דקות לקבלת צבע זהוב ויפה מגישים בצלחת "אובלית" יפה ומשלבים בין הפרגיות את הירקות הצלויים!

t_dsc4408

אני מבטיח לכם שמי שיטעם את הסלקים יגלה שהם סוג של ממתק ושהשיטה הישנה של ההרתחה של הסלקים היתה פשע…
הלוואי והצלחתי לפתוח לכם איזה ערוץ תקשורת ביניכם ובין החיוך של ילדכם בהצלחה ובתיאבון!

שף אריאל מזרחי,
מהלב אל הצלחת

 

נשמח לתגובתכם

Check Also

unnamed

סיור חנוכה ואור בעיר העתיקה

העיר העתיקה בירושלים מתקשטת בשלל אורות קסומים, חנוכיות, עצים, וקישוטי חג. בואו ליהנות מהקסם ומאווירת ...