Live Chat Software
ילדים במטבח - כיף או עונש? - איך לגרום לילדים שלנו לחייך :)
Home / כל החיוכים / ילדים במטבח – כיף או עונש?

ילדים במטבח – כיף או עונש?

התשובה לשאלה הזו פשוטה בעיני – ברור שכיף!

אך בעיני רבים זה ממש עונש.
הרי כל דבר שיעשו אנחנו נעשה מהר יותר, טוב יותר ובעיקר נקי יותר…
אכן- לבלגן וללכלוך צריך להתכונן וגם להתאזר בסבלנות ואורך רוח.
אך התוצאה היא קירוב הילדים ליצירת המזון ואז יש סיכוי טוב שהם יטעמו גם מנות שבאופן רגיל היו מעוררות אצלם התנגדות.

144306374088m36

נסו למשל לתת להם להכין ממרח גבינה מתובל במה שהם אוהבים (זעתר, זיתים קצוצים, פפריקה), להכין סלט ביצים ולקשט כריכונים שנחתכו מלחם פרוס ע"י חותכני עוגיות. ניתן להכין צורת פרצוף, בית או סיפור שלם על הצלחת או מגש משותף.
קחו חותכן עוגיות וצרו מהלחם צורות שונות ותנו לדמיון שלהם להשתולל תוך קישוט בירקות.
צרו איתם פיצות כבקשתם – תנו להם לשים את המרכיבים משונים ככל שיהיו.
הכינו איתם מרק אהוב ופשוט, עוגיות ולחמניות.
אח"כ אפשר להעז לתת להם לחתוך איתכם ירקות למרק, להכין רוטב לפסטה, לגרר ירקות ללביבות, לכדרר קציצות, וכל מה שבעצם אתם מבשלים לארוחת צהרים/ערב/שבת בבוקר למשפחה.
חומרי הגלם "לסדנה המשפחתית" הזו זמינים, פשוטים ורבגוניים.
כמה גאים הם לומר- “אני עשיתי". כמה כיף להם להגיש לכם ממעשה ידיהם.
ככל שהילדים יתקרבו לחומרי הגלם רתיעתם תהיה קטנה יותר .
אפשר להציע להם לטעום במהלך הפעילות מהירקות שהם פורסים, יתכן ואף יעשו זאת ביוזמתם.

file2391298506940

בעיני הפעילות הזו מקרבת הורים וילדים.
כמו סדנת יצירה רק שבסופה גם אוכלים. מה יותר כיף מזה..
זו ממש יצירה תוך שיתוף פעולה, לאט לאט זו תהיה ממש עזרה.
כמובן שיש לקחת בחשבון שהכנת המזון תהיה אטית יותר.
לכן יש להערך ולא לעשותה בזמן לחץ למשל חצי שעה לפני ארוחת הערב.
אם יש הכנות מקדימות כדאי שתעשו אותן קודם לפעילות.
להתכונן עם ביגוד מתאים – כזה שלא חבל ללכלך, להכין סינרים ואפילו כובעי טבח אם יש וקדימה לעבודה…

דפנה אילון
מאמנת לאורח חיים מאוזן ותזונה בריאה

רעיונות למתכונים לחברי דף הפייסבוק שלי

 

 

נשמח לתגובתכם

Check Also

unnamed

סיור חנוכה ואור בעיר העתיקה

העיר העתיקה בירושלים מתקשטת בשלל אורות קסומים, חנוכיות, עצים, וקישוטי חג. בואו ליהנות מהקסם ומאווירת ...