Live Chat Software
אנטיפסטי ירקות קלויים - איך לגרום לילדים שלנו לחייך :)
Home / כל החיוכים / אנטיפסטי ירקות קלויים

אנטיפסטי ירקות קלויים

פעמים רבות אנו מתחילים את תכנון הארוחה כשהמרכיב העיקרי במנה כבר ידוע, בין אם זה בשר, עוף, דגים או רכיב צמחוני/טבעוני ממנו אנו מתחילים ומשם ממשיכים לתכנון יתר מרכיבי המנה/ארוחה.
סביב אותו מרכיב מרכזי נשלב פחמימות וירקות לרוב כתוספת, סלטים או מנות פתיחה וקינוח שיתאים לכל אלו.

אנטיפסטי ירקות קלויים מהווה אפשרות מעניינת שיכולה להשתלב בכמה מן השלבים, גם תוספת של ירקות/פחממות למנה וגם כמנה ראשונה בפני עצמה, משם השם אגב, באיטליה "אנטיפסטי" (קודם לארוחה) הוא חלק ראשוני מאוד בארוחה שמורכבת ממספר מנות, ירקות קלויים הם רק אחד מאפשרויות רבות לאנטיפסטי, אבל פה בארץ השם הוא מילה נרדפת לירקות קלויים..

בשל המנעד העשיר של אפשרויות לשילוב ירקות המנה הזאת מהנה מאוד לעשיה, ורסטילית וניתנת להתאמה לטעמכם האישי וכמובן שאין צורך להכביר במילים על היתרונות הבריאותיים של מנה שמורכבת מירקות תבלינים ושמן זית. מה גם שכמעט כל אחד אפילו ילדים ימצאו בתוך מגש עשיר משהו שהם אוהבים ואף יוכלו להיחשף לטעמים ומרקמים חדשים.

IMG_20130824_154123

מה אפשר לשלב?

הכל בעצם, לפי טעמכם וסקרנותכם.
ירקות שורש, חצילים, פלפלים, קישואים, פטריות, שום (להשאיר את הקליפה), ברוקולי, כרובית, כרוב, דלעת, בצל ומה שעולה על רוחכם.

ישנן 2 דרכים שאנו אוהבים להכין על פיהם ירקות קלויים:
1. כמה ירקות יחד:
בחרו מספר ירקות בעלי מרקם דומה (שורש, עם תפו"א או פלפלים עם בצל וכרוב)
תבלו את כולם יחד והכניסו לתנור שחומם מראש לחום גבוה (200/220 מעלות) למשך 30 דקות כשהירקות מכוסים בנייר כסף ולאחר מכן למשך עוד 15 דקות ללא הכיסוי.
עם ירקות רכים יותר ניתן לצמצם מעט את הזמנים.
2. כל ירק בנפרד:
מכינים תיבול שונה לכל ירק, קולים כל ירק בכלי נפרד, הקלייה בהתאם לסוג הירק, בכך מגיעים לטעמים רבים ומצליחים להפתיע משום שהסועדים ייצפו לתיבול זהה לירקות בצלחתם.

אז איך מתבלים?

לאפשרות הראשונה:
פורסים את הירקות ומניחים על מגש, מזלפים מעל שמן זית איכותי (לא להפריז, אנחנו לא רוצים לטגן. אנו רוצים לקלות את הירקות), מעט מלח וממש מעט מלח גס (כן, לשלב ביניהם)
הוסיפו פלפל גרוס ועשבי תיבול כמו רוזמרין, אורגנו, שמיר, תימין ובזיליקום ע"פ  טעמכם.

לאפשרות השניה:
השמים הם הגבול, ניתן להשתמש בתיבול הקודם כבסיס וכדי לגוון להוסיף לכל סוג ירק מאפיין דומיננטי אחר כמו, פפריקה אדומה, זרעי כוסברה קטושים, סילאן או לימון כבוש.

ליד מנות הירקות הקלויים הנהדרות שלכם ניתן להגיש סוגי מטבלים שונים לפי אופי הארוחה, מטבלים כמו טחינה, גווקאמולי, יוגורט, פסטו או צ'ימיצ'ורי.
או אפילו להזליף מעט מן המטבלים/רטבים הללו מעל הירקות הקלויים.

זכרו להשלים את תהליך הקלייה עד שעה וחצי לפני הארוחה ולא הרבה יותר כדי שהירקות ישמרו על המרקם שלהם בעת ההגשה.
בתאבון!

אדם אלמקייס

נשמח לתגובתכם

Check Also

unnamed

סיור חנוכה ואור בעיר העתיקה

העיר העתיקה בירושלים מתקשטת בשלל אורות קסומים, חנוכיות, עצים, וקישוטי חג. בואו ליהנות מהקסם ומאווירת ...